Естетичне виховання дітей

- Advertisement -

Естетичне виховання – це діяльність, спрямовану розвиток естетичних почуттів дитини, необхідна у розвиток правильного сприйняття краси у подальшому житті.

Не дарма маленькі діти завжди несвідомо звертають увагу на яскраві красиві речі, змалку вони пізнають світ краси та естетики.

Починати виховувати у маленьких дітей естетичні уподобання має не вихователь у дитячому садку, а насамперед це роблять батьки малюків.

Розвивати у дитини почуття культури та внутрішньої краси варто вже з дошкільних років. Відвідування різноманітних гуртків художньої діяльності – один із найкращих способів із самого дитинства познайомити дитину зі світом мистецтва. Це може бути все, що сподобається малюкові: музика, малювання, спорт, ліплення, можливо, він цікавитиметься тваринним світом.

Увага до навколишнього світу також несе у собі естетичне начало. Під час прогулянки на вулиці постарайтеся звернути увагу дитини на навколишню природу, архітектуру. Для кращого запам’ятовування побаченого можна намалювати малюнок та зобразити те, що йому найбільше сподобалося. Діти часто в садку або в школі роблять листівки до свята своїм бабусям та мамам. Це також дуже хороший урок для них.

Поки дитина маленька познайомте її зі світом музики, нехай вона вчиться відчувати звук та ритм. Можливо, у вас виросте майбутній музикант.

Літературні твори теж залучають дітей до прекрасного. Вчіть читати дитину якомога раніше. Чим швидше він навчиться читати, тим швидше опанує культуру російського слова. У ранньому віці можна починати з дитячих книжок з великою кількістю картинок, адже малюк не зрозуміє глибокого сенсу дорослих творів, але вміння грамотно та швидко читати завжди допоможе дитині у школі.

Вкрай важливо тримати в чистоті дитячу кімнату дитини. Робоче місце дівчинки або хлопчика завжди має бути в порядку, постіль заправлена, робочий стіл прибрано. Слід з раннього дитинства привчати дітей самостійно робити прибирання у своїй кімнаті.

Естетичне виховання дитини має значення для її подальшого життя. Естетичний смак допоможе йому в майбутньому бачити і цінувати прекрасне, а можливо, і створювати щось самостійно. Правильне естетичне виховання навчить ваших дітей помічати красу навколишнього світу, знаходити свій індивідуальний стиль, знайти гармонію у собі та своєму житті.

 

- Advertisement -
- Advertisement -